Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FN:s hållbarhetsmål: ett smörgåsbord för nya affärer – Evenemang 2

21 september, 2023 08:30 - 12:00

OBS. Nytt datum den 21 september!

Välkommen till en affärsmässig mötesplats med de globala hållbarhetsmålen i fokus. Detta är evenemang två i konceptet Ystadmodellen och kommer att präglas av panelsamtal, affärsperspektiv och finansiering. Vi har bjudit in företag som berättar hur deras omställningsresa gått till och ger konkreta exempel på samarbeten och affärer de gjort. Dagen syftar till att stötta deltagande företag och organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete och nå nya affärer genom inspiration, kompetenshöjning och stor möjlighet till nätverkande.

Det finns inga krav på att ha deltagit i tidigare evenemang eller delta i nästföljande evenemang. Läs mer om de fem evenemangens innehåll på projektets hemsida HÄR.

När: OBS NYTT DATUM: den 21 september kl. 08:30-12:00
Var: Forum i Örkelljunga, Kungsvägen 22, 286 34 Örkelljunga. Hitta hit!
Kontakt: sonia.denkiewicz@hutskane.se

Program

Start
08:30 Registrering, kaffe och fika
09:00 Inledning av Stellan Nordahl

09:15 Panelsamtal kring
Lyssna till samtal mellan bl.a. Stellan Nordahl, Nykraft AB, Ann-Charlotte Hammar Johnsson, ledamot i Sveriges riksdag (representerar västra Skåne), Jan Jönsson, Ly-Ros Lantbruk HB, Gunnar Thelin, Ekobalans och Anders Wikström, Ragn-Sells som alla inkluderar hållbarhet i sin företagsutveckling.

10:00 Paus och kaffe

10:20 Tillsammans – en levande kraft att räkna med
Hur kan vi tillsammans utveckla och ställa om verksamheter till mer hållbara affärsmodeller och strategier? I naturen finns inget avfall utan allt tas tillvara och blir näring i nästa led. Hur kan vi använda resurser så optimalt som möjligt, utan att resurser förslösas? Naturliga och levande system innebär i ett samhälle samverkan över alla branscher och sektorer oavsett typ av organisation och stolek. I denna inspirationsföreläsning lyfter Stellan Nordahl fram kraften av ’Tillsammans’, medvetna val och hur näringslivet skapar liv som ger näring.

11:00 Från spännande idé till lysande verklighet
Nenne Hansson, rådgivare på Almi delar med sig av inspirerande exempel från Skåne och ger tips på hur man kan gå tillväga för att gå från en spännande idé till lysande verklighet.

11:20 Plats på scen
Lokala företagare, bland annat Solserv och Anna Grassotti på Food2Change, berättar hur deras hållbarhetsarbete började, varför det blev den verksamheten som är och presenterar bra, konkreta exempel på nya affärer och affärsutveckling kopplat till hållbarhet.

Moderator för dagen

Stellan är fascinerad av mänskliga möten och brinner för att göra skillnad. Hans drivkraft är att se organisationer och personer förflytta sig från omöjligt till möjligt och från bäst-i-världen till bäst-för-världen, att växa, lyfta och utvecklas och att vara en del i den processen. Stellan har en gedigen erfarenhet och teoretisk bakgrund. Han är utbildad civilingenjör i teknisk fysik, civilekonom i nationalekonomi och officer samt arbetar idag med att inspirera, facilitera och engagera i förändrings-, strategi-, och visionsarbete.

Tidigare aktiviteter i projektet

Under 2022 genomförde Hållbar Utveckling Skåne tillsammans med två kommunkluster i Skåne det första evenemanget av fem i serien ”FN:s hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer”. Evenemangen hölls i Alnarp respektive Örkelljunga och lockade sammanlagt över 140 deltagare. Satsningen gjordes inom ramen för Vägar till hållbar utveckling.

Ystad kommun har tillsammans med kranskommunerna och Tillväxt Syd skapat och genomfört alla evenemang i konceptet. De arrangerar numera årligen ett evenemang med fokus på att ge inspiration och blicka framåt.

 

Detaljer

Datum:
21 september, 2023
Tid:
08:30 - 12:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://simplesignup.se/event/204951

Plats

Forum Örkelljunga
Kungsvägen 22
Örkelljunga, 286 34 Sweden
+ Google Map
Visa Plats-webbplats