Cradlenet Syd

Cradlenet Syd startade januari 2018 och drivs av Hållbar Utveckling Skåne. Det lokala nätverket anordnar nätverksträffar, i form av bland annat frukostmöten, föreläsningar och seminarier med syfte att sprida kunskap, inspiration och utbyta erfarenheter kring cirkulär ekonomi, lokalt i Skåne, Blekinge och sydöstra Småland. Cradlenet Syd är en del av det nationella Cradlenet.

Är du intresserad av att delta på framtida träffar och ta del av Cradlenets nyhetsbrev med mycket matnyttig omvärldsbevakning direkt på din mejl?

Vill du bjuda in Cradlenet Syd för att presentera och diskutera cirkulär ekonomi i din verksamhet? Hör då av dig till marja.bostrom@hutskane.se

Ta del av Cradlenet Syds webbinarier

Hur kan ett företag ställa om till Product-as-a-service?


Sofia Sundström från Cradlenet och Emma Ytterstrand från Re:Kitchen berättar mer om hur du som företagare kan ställa om delar av eller hela din verksamhet till den cirkulära affärsmodellen Product-as-a-service.

Kritik mot cirkulär ekonomi- vad kan vi lära av den?

Hervé Corvellec, professor i företagsekonomi vid Lunds universitet, berättar om sin forskning över kritik av begreppet cirkulär ekonomi.

När har man rätt att kalla sig cirkulär?

Intresset för cirkulär ekonomi har börjat vakna hos många företag. Men när har man rätt att marknadsföra sig som cirkulär? Lyssna på Liv Andersson från Stena Recycling AB, Lina K Wiles från Berendsen Textil Service och Christopher Marton från institutionen IIIEE på Lunds Universitet.