För en cirkulär ekonomi i södra Sverige!

Cradlenet Syd startade januari 2018 och drivs av Hållbar Utveckling Skåne. Det lokala nätverket anordnar nätverksträffar, i form av bland annat frukostmöten, föreläsningar och seminarier med syfte att sprida kunskap, inspiration och utbyta erfarenheter kring cirkulär ekonomi, lokalt i Skåne, Blekinge och sydöstra Småland. Cradlenet Syd är en del av det nationella Cradlenet.

Vill du bjuda in Cradlenet Syd för att presentera och diskutera cirkulär ekonomi i din verksamhet? Hör av dig!

Kommande nätverksträffar

Tidigare nätverksträffar

Nätverkets sammankallande:

marja.bostrom@hutskane.se
tel: 070-767 11 03

Ta del av Cradlenet Syds webbinarier

Logistik i cirkulära affärsmodeller

I en cirkulär handel måste företag ställa om sin logistik för nya flöden och aktiviteter så som: upphämtning och inlämning av varor; granskning, bedömning, hantering och lagring av begagnade artiklar; samt försäljning, uthyrning och/eller utlämning av reparerade produkter. Hur löser Consafe Logistics, SiB Solutions och Polarn O. Pyret detta?

Hur kan ett företag ställa om till Product-as-a-service?

Sofia Sundström från Cradlenet och Emma Ytterstrand från Re:Kitchen berättar mer om hur du som företagare kan ställa om delar av eller hela din verksamhet till den cirkulära affärsmodellen Product-as-a-service.

Hinder för det cirkulära ekonomin – och möjliga vägar framåt?

Jonas Grafström, fil. doktor i nationalekonomi vid Ratio och visiting fellow på Oxford Institute for Energy Studies, delar med sig av sin senaste forskning om möjliga hinder för den cirkulära ekonomin.

När har man rätt att kalla sig cirkulär?

Intresset för cirkulär ekonomi har börjat vakna hos många företag. Men när har man rätt att marknadsföra sig som cirkulär? Lyssna på Liv Andersson från Stena Recycling AB, Lina K Wiles från Berendsen Textil Service och Christopher Marton från institutionen IIIEE på Lunds Universitet.

Kritik mot cirkulär ekonomi- vad kan vi lära av den?

Hervé Corvellec, professor i företagsekonomi vid Lunds universitet, berättar om sin forskning över kritik av begreppet cirkulär ekonomi.