26 mars: Cirkulära Skåne bjuder in till workshop

Hur får vi våra medarbetare att förstå varför de ska köpa in cirkulära produkter och ändra sitt beteende? Och hur kommunicerar vi vad vi arbetar med på ett sätt som är intressant för andra? Detta är frågeställningar alla arbetsgrupper hamnat i under projektets gång.

Cirkulära Skåne bjuder in till en halvdagsworkshop om beteendeförändring och kommunikation där vi ges möjlighet att utforska och djupdyka i dessa frågor. Halvdagen kommer att bestå av två pass:

Del 1 leds av Magdalena Musiala och Marcus Degerman från Incredible Mess, en samarbetsbyrå baserad i Malmö. Så här beskriver de passet:

Att få andra att ändra beteende är otroligt svårt. Ofta fastnar vi i att försöka motivera människor till förändring, men det leder ofta till motstånd och stress. Motivation räcker inte för att införa nya beteenden i vardagen utan vi måste också titta på hur vi kan underlätta förändringen till det nya beteendet. Med utgångspunkt i Foggs beteendemodell kommer vi tillsammans kartlägga era målgrupper och ta fram olika sätt att hjälpa dem att börja med hållbara beteenden. Ni kliver in i workshopen med konkreta utmaningar kopplade till ert uppdrag och kliver ut med ett första steg att prova och gå vidare med.

Del 2 leds av Rustan Nilsson och Ann Nerlund, miljöpedagoger på Sysav. 

Ann och Rustan kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att kommunicera kring hållbarhet på ett sätt som väcker intresse hos andra. Med våra sopor som utgångspunkt utforskar de vilka beteenden som antingen hjälper eller stjälper utvecklingen mot det hållbara samhället.

Sprid gärna inbjudan till kollegor som kan vara intresserade, men vänta inte för länge
med att anmäla dig, maxantal för workshopen är 30 personer.

Sista anmälningsdag är den 23 mars. Länk till workshopen skickas ut den 24 mars.

Kontakta helena.nilsson@hutskane.se om du har frågor!

Anmäl dig här:

Simple signup

Fler event