Hej! Vad kul att du är här!

Första steget för att hantera klimatkänslor är att erkänna deras existents - Bra jobbat! Vad blir ditt nästa steg?

Har du frågor om klimatet, klimatkrisen och hållbarhet?

För att hjälpa dig enkelt hitta information har vi samlat webbsidor, organisationer, artiklar och sociala medie-konton som handlar om klimat och hållbarhet!

WWF: WWF har samlat information om de vanligaste frågorna om klimatförändringar.

Naturvårdsverket: Naturvårdsverket ger en tydlig sammanfattning av vad klimatförändingarna är och vad de påverkar.

Klimatklubben: Klimatklubben har svarat på vanliga frågor och argument som kan dyka upp i koppling till klimatkrisen.
Hållbar Utveckling Skåne – ”Vad är hållbarhet, egentligen?”: Artikel som förklarar vad begreppet ”hållbarhet” faktiskt betyder.
Naturskyddsföreningen på TikTok: Om du föredrar att få din information i video-format har Naturskyddsföreningen en massa filmer som svarar på frågor du kan ha funderat på.
Illustration av två händer som håller jord där en växt växer ur den. I bakgrunden finns det fyra vindkraftverk och moln.
Person sitter med benen korsade och ögonen blundade. Personen har sina händer på sitt bröst och sin mage och tar ett djupt andetag.
Vadå ”klimatkänslor”?

Känner du eller någon i din närhet starka känslor i koppling till klimatet? Eller är du kanske bara nyfiken på vad klimatkänslor är? Mer information om klimatkänslor hittar du här!


Ungdomsmottagningen – ”Hur ska jag orka med min klimatångest?”

: Ungdomsmottagningen ger svar på frågan om klimatångest med exempel på vad du kan göra. De har även resurser för icke-klimatrelaterad ångest och nedstämdhet.

Terra-Pi metodbank: Terra-Pi erbjuder kunskap och metoder för ungdomar att bättre hantera klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar.
TheGarbageQueen: Behöver du en paus från alla dåliga nyheter? Varje vecka rapporterar Alaina Wood positiva klimatnyheter från hela världen!

Jag vill engagera mig för klimatet!

Du kanske har redan stenkoll på klimatfrågan och är redo för att engagera dig? Här hittar du organisationer och föreningar för miljökämpar som dig!

Klimatpratas lista över organisationer och nätverk: Engagera dig tillsammans med andra likasinnade personer! Klimatprata säger det bäst själva: 

”Det finns redan mängder av organisationer och nätverk som på olika sätt arbetar med klimat, miljö och omställning. Varför uppfinna hjulet på nytt? Effektivast blir vi om vi organiserar oss tillsammans med andra, och det är väldigt troligt att det redan finns organisationer som matchar ditt intresse.”

Engagera dig genom din lokala FN-förening: Du kanske känner att du vill engagera dig i fler frågor än klimatfrågan. FN arbetar inte endast aktivt med klimatfrågan utan engagerar sig i flera områden!