Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop: Hållbara lokala matsystem i Östersjöregionen

28 februari 09:00 - 15:00

Målet med dagen är att kartlägga de befintliga försörjningskedjorna för livsmedel och identifiera de resurser som behöver skapas för att bygga konkurrenskraftiga produktionssystem för närproducerad mat. Vi välkomnar branschexperter inom hela försörjningskedjan, men också inköpare av lokal mat såsom restauranger och offentlig sektor, som vill bidra till att etablera lokala system för livsmedelsproduktion. Syftet med workshopen är att identifierar typiska typer av företag och resurser som finns i nationella försörjningskedjor för livsmedel samt tillsammans fundera ut ett koncept för ett projekt som kan bidra till att etablera konkurrenskraftiga försörjningskedjor för närproducerad mat. Liknande workshopar kommer också att genomföras i Litauen och Lettland och de befintliga försörjningskedjorna för närproducerad mat kommer att jämföras för att hitta vilka beröringspunkter vi kan utveckla gemensamt. Välkomst-, presentations- och avslutningsdelen sker på engelska, men workshopdelen på svenska.

När: 28 feb, vi börjar 09:00 med incheckning och fika och avslutar dagen 14:30 med gemensam fika

Var: Kockum Fritid, Konferensrum 1, Västra Varvsgatan 8 i Malmö

Anmälan: Vi har ett väldigt begränsat antal platser och vill ha en bred spridning inom livsmedelskedjan. Hör av er till Mats Larsson, mats@getinstitute.com eller Anders Lareke, anders@engodgranne.com för att anmäla intresse att vara med.

Sista anmälningsdag: 20 Februari, 2024

Details

Date:
28 februari
Time:
09:00 - 15:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Hållbar Utveckling Skåne
Email
sonia.denkiewicz@hutskane.se
View Organizer Website

Venue

Kockum Fritid
Västra Varvsgatan 8
Malmö, 21111 Sverige
+ Google Map
View Venue Website