Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dialogmöte: Circular Electrical Vehicle Chargers (EVCs)

17 november, 2023 14:00 - 15:30

Inom ramen för projektet BRINC bjuder vi in till ett dialogmöte med Parkering Malmö för att presentera och diskutera befintliga lösningar och lösningar under utveckling för Circular Electrical Vehicle Chargers (EVCs).

Parkering Malmö (P-Malmö) planerar under sin nästa upphandling att köpa nästan 200 EVC och under de kommande åren planerar att köpa 2 000-3 000 EVC. Miljöaspekten av EVC är oerhört viktig för P-Malmö och därför vill de veta om någon av er leverantörer har funderingar kring den övergripande frågan om att minimera avfallet från EVC. Speciellt hur man tänker kring kompatibilitet, och möjligheten att byta ut komponenter för att öka livslängden. Men också hur avfallet hanteras, både det avfall som produceras vid tillverkningen av EVC:n men även avfallet från utslitna EVC:er.

Sammanfattningsvis letar man efter lösningar för:

  • Förlänga livslängden genom flexibilitet i mjukvaruuppgraderingar/ändringar
  • Förlänger livslängden genom modularitet som underlättar reparationer
  • System/deklarationer för återtagande (även product-as-a-service) och/eller återvinningsbarhet av EVC:er

Missa inte denna möjlighet att föra en dialog innan kraven ställs! Dessutom kommer andra offentliga aktörer att vara med på mötet: ADDA som kontrakterar företag åt väldigt många av Sveriges kommuner, Region Örebro län som ligger i framkant i upphandlingar av EVC i Sverige, Ecostandard som sätter de standarder som är slutar som krav i köp och slutligen Cenex; en ideell organisation som påskyndar övergången till energilösningar och transporter med lägre utsläpp genom projekt som stödjer innovation och marknadsutveckling i Europa.

I detta dialogmöte med P-Malmö får du höra mer om deras utmaningar och få möjlighet att presentera din (potentiella) lösning tillsammans med andra företag. Dialogmötet är kostnadsfritt.

Inom ramen för projektet BRINC – Brokering cross-border innovation through clusters *) – samlar vi offentliga myndigheter (PAs), som letar efter cirkulära lösningar, med företag. På så sätt får PA:erna kunskap om vilka produkter och lösningar företagen kan erbjuda, och/eller insikten om att deras behov kan tillgodoses på sätt som de tidigare inte var medvetna om.

BRINC-projektet finansieras av EU:s COSME-program.

Details

Date:
17 november, 2023
Time:
14:00 - 15:30
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

BRINC
View Organizer Website