Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Cirkulär energi – Föreläsning och studiebesök på Medicon Village Science Park i Lund

17 september 09:00 - 12:00

Välkommen att tillsammans med CSR Skåne och Cradlenet Syd utforska cirkulär energi!

Det finns tillräckligt med outnyttjad spillvärme i Europa idag för att värma upp hela kontinenten! Det är en stor mängd energi som vi tillför våra städer men som släpps rakt ut i atmosfären – det är vare sig bra för planet eller plånbok. Kom och lär er mer om hur vi tar tillvara denna resurs.

Ni kommer att få träffa:

Niklas Johansson från E.On som talar om Teknisk innovation inspirerad av ödlor
Niklas presenterar teknik fokuserad på energidelning och återvinning som installerats på Medicon Village Science Park i Lund. Överskottsvärme och kyla från en byggnad används för att justera temperaturen i andra byggnader vilket minskar systemet behovet av tillförd energi och minskar koldioxidutsläppen. Enligt E.ON har användningen av tekniken, ”E.ON ectogrid™” lett till en imponerande minskning av den tillförda energin med 50% vilket resulterat i en minskning av CO2-utsläppen med 70%. Lösningen prisades vid COP28 för bästa innovation inom kategorin energieffektivisering.

Anna Hall från Alfa Laval som talar om Energieffektivisering och städers viktiga roll i klimatomställningen
Under FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai, november 2023, enades regeringarna om att tredubbla den globala förnybara kapaciteten till 2030 samt att fördubbla hastigheten för implementering av energieffektivisering. Vidare enades man om att röra sig bort från användandet av fossila bränslen. Överenskommelsen är förhoppningsvis en milstolpe för klimatomställningen. Hur kan städer bli viktiga förändringsagenter i denna process? Anna Hall, ansvarig för Public Affairs på Alfa Lavals Energy Division, gör en global utblick runt energieffektivisering och städernas viktiga roll i den globala klimatomställningen.

Samt få en rundvandringMedicon Village Science Park, för att med egna ögon se ett exempel på E.ONs installation av ectogrid™.

E.ON bjuder på fika och vill man så kan man gå med på en gemensam lunch till självkostnadspris efteråt. Ange då det i anmälan så vi kan boka rätt antal platser i restaurangen.

Välkommen till:

Medicon Village
Scheeletorget 1
223 63 Lund

Byggnad: The Spark
Konferensrum: Sharience

Detaljer

Datum:
17 september
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangörer

CSR Skåne
Cradlenet Syd

Plats

Medicon Village
Scheeletorget 1
Lund, 22363 Sverige
+ Google Map