Loading Events

« All Events

Frukostwebbinarie: Ingen hunger

30 maj 09:00 - 09:45

Dags för det andra eventet i Ystadmodellens nya webbinarieserie!

Webbinarieserien har tagits fram inom ramen för konceptet ”FN:s hållbarhetsmål: ett smörgåsbord för nya affärer” med utgångspunkt i Ystadmodellens fem steg. Vi fortsätter serien med fokus på det globala hållbarhetsmålet Ingen hunger, vilket kommer att vara det andra av totalt 17 webbinarier som kommer att behandla vart och ett av målen inom Agenda 2030.

Jan Jönsson, Ly-ros lantbruk, kommer att prata om hur teknikutveckling kan främja målet att säkerställa en säker och höjd produktion som både inverkar positivt på miljöpåverkan och skapar högre skördar för att säkerställa tillgången på mat.

Anja Persson, Gunnarshögs Gård, kommer att berätta om hur rapsen, genom innovation och nytänkande, kan användas som en resurs, inte minst som livsmedel utan även som energi, foder och tekniska produkter. Rapsen utgör även kärnan i besöksnäringen. På Gunnarshögs Gård i Hammenhög på Österlen använder man allt vad rapsen har att erbjuda, från frö till flaska.

Även Länsstyrelsen Skåne deltar och delar med sig av insikter kring livsmedel och beredskap.

Webbinariet sker digitalt mellan 9.00 – 9.45. Sista anmälningsdag 28 maj.

Frukostwebbinarierna arrangeras av oss på Hållbar Utveckling Skåne i samarbete med Länsstyrelsen Skåne och Sparbanken Syd.
Tack till Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne som finansierar webbinarieserien. 

Details

Date:
30 maj
Time:
09:00 - 09:45
Event Category:

Organizer

Hållbar Utveckling Skåne
Email
sonia.denkiewicz@hutskane.se
View Organizer Website

Venue

Digitalt på Teams