Loading Events

« All Events

Så skapar du engagemang för hållbarhetsfrågor hos medarbetare och ledning

2 maj 12:00 - 13:30

Välkommen på CSR Skånes digitala nätverksträff där vi fokuserar på att skapa engagemang för hållbarhetsfrågor inom företagsmiljöer! Vi har alla hört talas om vikten av att integrera hållbarhet i affärsstrategier och kulturen på arbetsplatserna, men hur kan vi göra detta på ett effektivt och engagerande sätt? Vi kommer få ta del av erfarenheter där företag har lyckats skapa en stark och hållbarhetsdriven företagskultur och även få praktiska råd för hur vi kan sprida engagemang.

Talare:

Eva Vati, Vati of Sweden – Engagera hela organisationen i hållbarhetsarbetet – praktiska tips och lösningar
Många hållbarhetschefer och förändringsledare vittnar om en utmanande situation. De känner sig ensamma i sin roll att driva hållbarhetsfrågor inom organisationen. Frustrationen över att inte nå ut till alla medarbetare och skapa en genuin förståelse för vikten av hållbarhet är påtaglig. I den här presentationen belyser Eva Vati, med sin gedigna bakgrund inom både regelverk och förändringsledning, de vanligaste utmaningarna och ger konkreta verktyg för att:

  • – Överbrygga klyftan mellan hållbarhetsavdelningen och övriga verksamheten.
  • – Engagera och inspirera alla medarbetare att ta ansvar för hållbarhetsfrågor.
  • – Integrera hållbarhet i alla delar av organisationens arbete.

Markus Beckman, Ecophon – Hållbarhet av ljudabsorbenter – från Ecophons fabriker till varumärke
Hållbarhet spänner över alla organisationens funktioner. Exempelvis så ska tillverkning ske med minimal användning av fossila bränslen. Utveckling av nya produkter måste ske med hållbara material. Dessutom så måste hållbarhetsarbetet kunna kommuniceras på ett trovärdigt och transparent sätt. Markus från Ecophon kommer belysa hur hållbarhetsaspekter integreras i affärsstrategin och hur det är viktigt att hållbarhet tas i beaktande i alla funktioner och beslut inom organisationen, inklusive ledningsarbetet. Ett första steg är att definiera vad hållbarhet innebär för just Ecophon och hur det påverkar olika funktioner, vilket är en viktig del av att integrera hållbarhetsperspektiv.

Katarina Skalare, Hållbart by Skalare AB – Hållbar affärsutveckling: Framgångsfaktorer, verktyg & utmaningar
Katarina har mångårig erfarenhet av hållbar affärsutveckling och verksamhetsstyrning i olika ledande positioner i fastighets-, energi- och läkemedelssektorn samt i konsultrollen. Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter om hur man engagerar allt från ägare och styrelse till ledningsgrupp, medarbetare och intressenter samt diverse framgångsfaktorer, verktyg och utmaningar.

Välkommen att lyssna och lära dig mer om hur du kan gå från ensam till framgångsrik i ditt hållbarhetsarbete genom att skapa en mer effektiv och inkluderande hållbarhetskultur i din organisation.
Sista anmälningsdag 30 april!

Öppet för: Medlemmar i CSR Skåne eller dig som vill prova på en träff innan du bestämmer dig för att ansluta till nätverket.
Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i CSR Skåne. Vill du delta i enskilda träffar utan att vara medlem i nätverket betalar du istället 950 kronor per träff.

Details

Date:
2 maj
Time:
12:00 - 13:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Digitalt på Zoom

Organizer

CSR Skåne
Email
emma.ljungberg@hutskane.se
View Organizer Website