Välkommen på nätverksträff med nätverket Rädda Maten!
Dagens tema är att mötas kring maten – hur vi tillsammans kan ta vara på resurser, minska matsvinn och skapa nya möjligheter genom samarbeten som också stärker sociala band. Under förmiddagen får vi ta del av inspirerande initiativ, aktuell forskning och praktiska exempel på hur mat som annars skulle ha slängts kan bli till en värdefull resurs för både människor och miljö.
Programmet för dagen ser ut såhär;
8:30 Registrering och frukost
9:00 Kort introduktion
9:10 Sysav, Rustan Nilsson berättar om Resterkocken, tävling för unga
9.30 Sysav, Effektutvärdering kring matsvinnsåtgärder – Ny forskning på området
10:00 Folkets Skafferi, Jenny Åkesson om matutdelning till behövande
10.30 Fika och mingel
10.50 Medborgarskolan, Angelica Backström berättar om arbetet med matsvinn på en senior mötesplats
11:20 Martin Blomberg berättar om idén kring så kallade svinnscentraler
11:50 Frågor
12:00 Avslutning
Var: Sysav, Spillepengsgatan 13, Malmö (Anmäl din ankomst i den runda receptionsbyggnaden)
Anmälan senast 20 september
Då vi har ett begränsat antal platser denna dag så tar vi ut ”no show”-avgift på 300 kr för den som inte dyker upp. Har ni frågor eller vill meddela avhopp så kontakta emma.ljungberg@hutskane.se (det går också bra att ge sin plats till någon annan)