Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Hållbara inköp och event – nätverksträff och mingel

28 augusti 15:00 - 19:00

Välkommen till en nätverksträff med CSR Skåne med efterföljande mingel. Denna gång kommer vi att fokusera på temat ”Hållbara inköp och event”.

På dagens event kommer tre talare att diskutera följande:

 

  • Tobias Wendrup från Order Nordic AB
    Elektronikbranschen har historiskt sett varit väldigt linjär, med en utbredd ”slit-och-släng-kultur”, en ineffektiv användning av resurser och en tillväxtbaserad ekonomi som bygger på att produkter går sönder snarare än att de håller. Detta är inte hållbart och på Order Nordic vill man vara en del i förändringen till något bättre. Med anledning av detta har man på Order Nordic därför tagit fram riktlinjer för hur man ska kunna göra mer hållbara inköp av både produkter och tjänster och styra utvecklingen på rätt håll. Tobias berättar mer om processen.

 

  • Yasemin Arhan Modéer från Altitude Meetings
    Yasemin kommer berätta hur man på Altitude Meetings tänker klimat och hållbarhet utifrån sina tydiga mål. Man har som övergripande mål att lösa klimat och demokrati-utmaningarna och hur man med det som ledstjärna jobbar med detta både mot kunder och i sitt interna arbete.

 

  • Ola Ohlson från Greentime AB
    Att arbeta med hållbarhet vid evenemang är den typiska definitionen av win-win. Förutom att bidra till en mer hållbar värld skapar hållbarhetsarbetet engagemang, motivation och samhörighet hos alla inblandade när de tillåts få vara en självklar del av hela evenemanget. I den här presentationen visar Ola dels på hur strukturen är uppbyggd och ger exempel på hur arrangörer av olika event har tänkt och agerat när de skapat sina event.  Dessutom så tittar vi på en kalkylator där man kan beräkna påverkan i CO2 både före och efter ett evenemang.

 

Under minglet kan du vänta dig bubbel och närproducerat tilltugg, möjlighet att få veta mer om Hållbar Utveckling Skånes projekt, provsmakning av hampaprodukter, en överraskning i ett av våra mötesrum och härliga samtal med medlemmar i CSR Skåne och Hållbar Utveckling Skåne.

Program:
Nätverksträff: 15:00 – 16:30
Mingel: 16:30 – 19:00

Sista anmälningsdag 21 augusti. Vi ses!

Detaljer

Datum:
28 augusti
Tid:
15:00 - 19:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

CSR Skåne
E-post
emma.ljungberg@hutskane.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Hållbar Utveckling Skåne
Ledebursgatan 5
Malmö, 21215 Sweden
+ Google Map