Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frukostseminarium: Grön omställning – vad krävs för att vi ska förändra vårt beteende för ett hållbart samhälle?

1 mars, 2023 08:30 - 09:30

Att samhället behöver bli mer hållbart för att vi ska klara av att tackla klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald samtidigt som vi ska trygga vår mat- och energiförsörjning är det inget tvivel om. Att denna förändring behöver ske på alla nivåer i samhället råder också stor enighet kring. Men vad krävs för att vi ska kunna ändra vårt beteende och ta mer hållbara beslut?

Tillsammans med det tematiska samverkansinitiativet LU Land – Markanvändning för en hållbar framtid bjuder vi på Hållbar Utveckling Skåne in till ett digitalt frukostseminarium kring temat transformation i samhället.

Under seminariet kommer Frida Hylander från Klimatpsykologerna berätta mer om vilka faktorer som påverkar vårt beteende, hur vårt agerande påverkas av miljö och klimat, och vad vi gör för att påverka miljö och klimat. Lyssna även på kortare reflektioner från personer som tagit steget mot mer hållbara val, vad som påverkat dem och vilka förutsättningar de tror krävs för att fler ska kunna delta i en grön omställning.

Plats

Digitalt på Zoom

Arrangörer

Hållbar Utveckling Skåne
LU Land