Loading Events

« All Events

Fördelarna med samarbete mellan offentliga inköpare

13 juni 10:30 - 12:00

Offentlig upphandling ses och används allt oftare av offentliga inköpare för att driva på en grön, motståndskraftig och inkluderande utveckling. Upphandlare kämpar dock ofta med att implementera effektiv cirkulär och innovativ offentlig upphandling på grund av flera utmaningar, såsom juridiska hinder, brist på marknadsrespons eller beredskap att tillgodose köparnas behov. I detta sammanhang är samarbete mellan regioner och kommuner avgörande för att stärka kunskapsutbytet under upphandlingsprocessen. Att förena sina krafter kan bidra till att öka marknadens räckvidd, uppnå rättvisa inköpsvillkor och säkra högkvalitativa tjänster och varor i linje med köparnas behov.

Genom exempel från hela Europa kommer denna workshop att visa hur och när det är mest relevant att arbeta tillsammans för att hitta framgångsrika inköpslösningar och hur det kan göras i praktiken.

Denna utbildning är den femte och sista utbildningen inom BRINC-nätverket för offentliga myndigheter. Observera att workshopen sker på engelska.

Registrera dig här

Agenda

  • Hur man genomför upphandlingar i samarbete och fördelar med detta
    Malin Håkansson (advokat på Sigeman & Co och BRINC Legal helpdesk)
  • Framgångsrika fall av samarbete för upphandling från det cirkulära PSP-projektet
    (TBA)

Details

Date:
13 juni
Time:
10:30 - 12:00
Event Category:

Organizer

BRINC
View Organizer Website

Venue

Digitalt på Teams