Carl-Magnus är filosofie magister i ekonomisk historia och programansvarig för kandidat- programmet Transport Management på Urbana studier vid Malmö Universitet där han också undervisar i Grön logistik, City logistik, Urban ekonomi, Transporter och hållbar utveckling och Transporternas roll i samhällsekonomin.
Linnea är klimat- och miljöstrateg i Lomma kommun. Hon arbetar med kommunens klimat- och energiplan och övergripande med miljöfrågor. Linnea har tidigare arbetat inom Helsingborgs stad under flera år har jobbat med de flesta av de miljörelaterade frågor inom Agenda 2030.
Trevor arbetar med hållbar samhällsutveckling i Sverige och internationellt genom sitt företag Urbanisland. Han har tidigare arbetat på St Helena, en av världens mest isolerade öar efter många år i olika ledarroller för Malmö stads hållbarhetsarbete och organisationen Groundwork i UK. Trevor har alltid fokus på helhetslösningar som bygger natur- och sociala resurser och bidrar till en hållbar ekonomi.
Sofia är miljö- och barnrättstrateg i Helsingborgs stad. Hon arbetar med stadens egen miljöpåverkan för att uppfylla styrdokument och Agenda 2030. Sofia arbetar med allt från hållbara livsmedel, hållbart byggande, fasa ut fossil plast, grönare skolgårdar och ett lokalt Parisavtal till att lyfta barnens röst kring miljö- och klimatfrågan.
Per-Uno är sedan 2014 strateg för hållbar tillväxt på Sparbanken Syd och var med och startade miljöorganisationen Det Naturliga Steget. Under mer än 25 år har Per-Uno verkat som inspiratör och rådgivare inom hållbar utveckling till företagsledningar, kommuner, landsting, EUs miljökommissionär och svenska regeringen.
Andreas är hållbarhetschef på GIAB Nordic, en av Sveriges stora aktörer inom cirkulär ekonomi. Utöver det sitter Andreas med i den svenska kommittéen som ska utveckla nya standarder för cirkulär ekonomi och har varit ordförande i en expertgrupp kopplat till Delegationen för cirkulär ekonomi med fokus på återbruk. Han är utbildad miljöekonom och har arbetat med hållbarhetsfrågor på Naturskyddsföreningen, Miljöstrategiska avdelningen i Malmö stad och Utrikesdepartementet.
Albin är projektutvecklare på Fridhems folkhögskola där han leder arbetet med Myllret, en nätverksorganisation som bygger plattformar för spontanorganisering och krisberedskap i frågor som rör hållbar utveckling, livslångt lärande och social innovation. Albin är utbildad kulturproducent och har i femton år arbetat med små och stora tvärsektoriella och tvärdisciplinära projekt.
Juliana arbetar som forskningskoordinator vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap, Lunds universitet. Hon fokuserar på att stärka samverkan mellan forskning och samhället i ämnen som relaterar till hållbar markanvändning, klimat och biologisk mångfald. Juliana har en bakgrund som forskare i zooekologi, där hon främst har undersökt hur jordbrukspolitiska styrmedel och lantbrukarnas beslut påverkar biologisk mångfald och ekosystemtjänster i odlingslandskap.
Lotte driver sedan 1991 en gård med dikor, slaktsvin och skog utanför Osby och har under många år varit förtroendevald i LRF. Hon var med när LRF startade sin miljösatsning ”Sveriges bönder på väg mot världens renaste lantbruk” i mitten på 90-talet. Lantbruk och miljö hör ihop, det är lantbruket vi lever av. Jorden måste vårdas på rätt sätt för att kunna fortsätta brukas. Lantbruket och övriga samhället behöver mötas och det kan ske genom Hållbar Utveckling Skåne!
Maja är affärs- och hållbarhetsstrateg på AFRY. Hon är en van strateg och problemlösare med mångårig erfarenhet av såväl stora som små utvecklingsprojekt och -processer med koppling till hållbar samhällsutveckling. Maja arbetar ofta i sammanhang där samverkan står i fokus mellan offentligt, privat, akademi och civilsamhälle för att skapa synergier i mötet mellan ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.