10 november: FN:s hållbarhetsmål
– ett smörgåsbord för nya affärer

Evenemanget är endast för medlemmar i Hållbar Utveckling Skåne samt deltagare i projekten Ystadmodellen och Cirkulära affärssteg.

Hållbar Utveckling Skåne i samarbete med Örkelljunga kommun, Svalövs kommun, Perstorps kommun, Klippans kommun, Bjuvs kommun, Åstorps kommun, Nyföretagarcenter Syd och Söderåsens miljöförbund kommer anordna en halvdag med temat “FN:s hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer”. Syftet med dagen är att använda FN:s hållbarhetsmål som ett paraply och en arena för att tänka nytt eller annorlunda tillsammans. Under förmiddagen kommer vi att öka vår kunskap och förhoppningsvis etablera nya affärsnätverk bland annat genom att identifiera och sprida allt bra som redan görs i denna del av Skåne.

Program

08.30-09.00 Registrering, fika, mingel bland utställarna

09.00-09.05 Presentation av förmiddagen

Dagens moderator Rustan Nilsson, Miljöpedagog på SYSAV, hälsar alla välkomna.

09.05-09.20 Globala målen – kort beskrivning
Hur kan man arbeta och utveckla sitt företagande kopplat till de globala målen? Ida Abrahamsson, Utvecklingsledare i Skåne Nordost berättar.

09.20-10.00 Hur kan företag integrera och få draghjälp av de globala hållbarhetsmålen? Caroline Düberg Martinsson på Elis Sverige guidar oss mot en hållbar samhällsutveckling och starka affärer.

10.00-10.45 FNs hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer. Gruppdiskussioner där vi tillsammans identifierar möjligheter för nya affärer och verksamhetsutveckling. Kort avstämning av resultatet innan paus.

10.45-11.15 Kaffe och nätverkande med lokala företagare som delar sina erfarenheter av att aktivt arbeta med de globala målen.

11.15-11.45 Ly-Ros – en hållbar affär
Jan Jönsson på Ly-Ros berättar om hur han driver ett hållbart jordbruk med innovativa metoder.

11.45-12.00 Avslut och sammanfattning av dagen, vad händer nu? Moderator Rustan Nilsson, Miljöpedagog på SYSAV, sammanfattar dagen.

Dessutom: Gruppdiskussioner, utställare, möjlighet till nätverkande, mm.

Medverkande företag: Ekdahls Slipservice, Fagerhults Torv, Forsby Ängar, Isover, KB Components AB, Ly-Ros, Perstorp Tekniska Gymnasium, SENDZERO CO₂ AB, Sparbanken Boken, Solserv, m.fl.

När: 10 november, kl. 08:30–12:00Var: Kungsvägen 22, 286 34 Örkelljunga
Anmälan: Sista dag att anmäla sig är den 8 november. Anmäl dig här!

 

Vill du veta mer?

Kontakt: sonia.denkiewicz@hutskane.se 

Fortsatt läsning: Läs mer om Ystadmodellen här

Fler event